Restaurant | Gerecht |
Bonaparte | Risotto met doperwten en groene asperge, met zeebaars, groene pesto en krokantje van knolselderij |
De Graanbeurs | Saltimbocca op een bedje van gemengde sla en pommes gratin |
Tante Toer | Lilith, Balinese sateh van kipgehakt en cocos met rijst en kroepoek |
Brasserie | Zoorvleis met frieten |
BLVD | Carpaccio van gerookte ribeye met chimichurri, groene asperge, rucola, zongedroogde tomaat, zwarte olijven, parmezaan croutons en zonnebloempitten |
Boca | Wilde gamba’s, groene curry, asperges en zoete aardappel |
Gouden Tijger | Couscous met gegrilde paprika en olijven, gemarineerde kippendij en frisse yoghurtsaus |
De Werf | Crudo van kabeljauw met radijssoorten en confit van gember en chili |
Mocca | Home made pulled chicken / zachtgegaard kwarteleitje / crispy toast / caesar dressing / avocadocrème / parmazaan krokantje / gemarineerde groenten / snow pea tendril |
Grenswerk Café | Polenta koekje, gnocchi, doperwten crème, gestoomde doperwt, groene asperge krokant en zoete aardappel |
Ald Weishoes | Ingelegde asperge – crème van aardappel en asperge, eigen gerookte ham – botersaus |
Beej Benders | Licht gebonden ragout met malse stukjes kip, Limburgs goud in een romige saus met tintje dragon. Gegarneerd met wat chinoise van groente en witte asperges |
Brouwerssplaats | Kantonese stijl geroosterde procureur met gekarameliseerde witlof en oosters gegrilde scampi’s op een puree van knolselderij |
Plein 7 | Triologie van: champignonssoep, wrap van carpaccio en overheelijke saté |
Bistro De Luif | Herefords Rundertartaar op een aardappel rösti met crispy chili crème |
Brasserie Sur Place | Tournedos van Koolvis geserveerd op een asperge gratin, met een witte wijn botersaus en peterselie olie, daarlangs een tosti met aspergesalade en gemarineerde gamba |
Gastrobar ‘t Schinkemenke | Gekonfijte eendebout, bonenschotel uit de Périgord met rode wijnsaus |
Kwartelenmarkt 11 op 3 | Zacht gegaard kalfsstoofvlees met daarbij gebakken seizoensgroente en een saus van gedroogd eekhoorntjesbrood |
Gerechten per restaurant 21 april 2024
Gerechten per restaurant 8 oktober 2023
Restaurant | Gerecht |
Bonaparte | Paddenstoelenbrioche met gerookte eendeborst, gebakken paddenstoelen en kersenvinaigrette |
De Graanbeurs | Huisgemaakte varkensribbetjes met gegrilde maiskolven |
Tante Toer | Kipsaté van Tante Toer met rijst en garnituur |
Brasserie | Heerlijk zuurvlees, appelmoes, friet en salade |
BLVD | Varkenshaasmedaillon met Pedro Ximénez saus Gratin, Crème van zoete aardappel, Romanesco, Rozijnen, Groente chips, Cress |
Café Bruxelles | Zacht gegaarde buikspek, gelakt met gereduceerde schaaldieren glace, gebakken maiskoekje met gember en specerijen en een bravas mayonaise |
Central | Bietenwafel, eendenmousse en pompoen |
Boca | Kabeljauwhaas, bereidingen van zoete aardappel, botersaus, Passievrucht |
De Werf | Witvis op een bedje van quinoa, paprika en saffraan |
Mocca | Slow cooked pork, gelakt met eigen Jack Daniel’s marinade, op een bedje van Mexicaanse salsa met een crumble van zwoerd |
Grenswerk Café | “Surf’n chicken” risotto (Risotto van kreeftenbisqeu, peulvruchten, kip en gegrilde scampi) |
Ald Weishoes | Taco met gerookte kalfswang, guacamole, gegrilde mais |
Beej Benders | Wildgoulasch met vergeten groente, een puree van zoete aardappel en gegarneerd met een stoofpeertje |
Plein 7 | Plankje met drie kleine gerechtjes: Carpaccio, paprika soepje en kipsaté |
De Klep | Bladerdeeg pastei gevuld met huisgemaakt stoofvlees bereidt in ons eigen Paeterke Döbbel bier |
Brouwersplaats | Langzaam geroosterde procureur op een mousseline van zoete aardappel met een bier chimichurri saus en bovenop een op de huid gebakken pietermanfilet met een kreeftenextract en een zeewier krokante. |
Gerechten per restaurant 16 april 2023
Restraurant | Gerecht |
Café BLVD | Kabeljauw & Gamba met sugar snaps, babymais, groene asperge, cherry tomaat en beure blanc |
Ald Weishoes | Beef burn-ends met een puree van mais, mais ribje en BBQ-saus |
De Werf | Kalfswang |
Buddha Bar | Zeebaarsfilet met aardappelcrè |
De Graanbeurs | Garnalenspies met een romige knoflooksaus en een briochebroodje |
Brasserie | Zwarete kip, rijst en een gemenge salade |
Kwartelenmarkt 11 op 3 | Ossobuco: Kalfsschenkel gegaard met groente in een rode wijn met tomatensaus. Aardappelmousselinein filodeeg, met een heerlijke saus van gedroogd eekhoorntjesbrood en gebakken courgette en bundelzwammetje |
Brasserie Sur Place | Koolvisfilet met een crunch van chorizo, geserveerd op paella met daarbij een saffraansaus en daarnaast een panne con tomate met olijfjes en iberico ham |
Restaurant | Gerecht |
Tante Toer | Gemarineerde stukjes kip, geserveerd met rijst, atjar en kroepoek |
Mocca | Kabeljauw- asperge-Hollandaise- citrus-peterselie |
Grenswerk | Kalfssukade met knol, aardappel puree en een jus van morille |
Beej Benders | Asperge traditioneel met een Hollandaisesaus |
Mout | Laat je verrassen! |
De Gouden Tijger | Mediterraanse quiche met chorizo, veldsla coppa ham en een frisse yoghurtsaus |
Boca | Kabeljauw & Rivierkreeft, met een gele curry. |
Bonaparte | Aspergebrioche met roerbakasperge, beurre blanc en coppa ham |
Bruxelles | Gekonfijte lamsnek, doperwtenpuree, krieltjes, rozemarijn en een heerlijke lamsjus. |
Gerechten per restaurant 9 oktober 2022
Restaurant | Gerecht |
Café Bruxelles | Witvisrolletje gevuld met zalm en Mediterraanse groente, op een bedje van babybladspinazie met pesto |
Boca | Varkenswangetjes met truffelpuree en kool |
Gouden Tijger | Briochebroodje met pulled boneless Tiger ribs in BBQ marinade, met huisgemaakte coleslaw en mini-frites met aioli |
Vains | Chicken teriyaki met noodles |
Buddha Bar | Dua van Coquille en tataki van zakm op een bedje van saffraan risotto met chioggia biet en een zwarte knoflook beurre blanc |
MOUT | Laat je verrassen! |
De Werf | Buikspek-kimchi-pompoen-boemboe-krokante ui |
Mocca Coffee company | Steak tartaar, vers gesneden Scotch prime beef van slagerij Naus-truffelcrème-advocadoCcème-kwartelei-brioche |
Dorstig | Pulled jackfruit gemarineerd met massala, geserveerd op Surinaamse roti met gebakken kousenban, pangdang rijst en mama’s sambal |
Restaurant | Gerecht |
DeLoft | Longhaas en sucade-zoete aardappelcreme-spitskool-jus van dragon-kronankt van pastinaak |
Bonaparte | Wildstoofpotje van hert, wild zwijn, haas, wortel, champignons, zilveruitje en cranberrie, met een huisgemaakt aardappeltaartje |
De Graanbeurs | “Hot Chick” stukjes kippedij in een pittige saus met champignons en ui, geserveerd op een vers Spaans broodje barra galega. |
Tante Toer | Rendang (licht pittig Indonesich stoofpotje in cocos) geserveerd met pangang rijst, atjar en Krupuk |
Brasserie | Scampi’s op Oosterse wijze |
Kwartelenmarkt 11 | Boerderijhaan op Thaise wijze In een Thaise rode curry saus, met daarbij in kippenbouillon gekookte jasmijnrijst. Dit geheel in een krokant jasje van filo deeg. Geserveerd op gebakken prei, taugé en paksoi met daarbij een licht pikante rode curry saus. |
BLVD | Kabeljauw-herfstgroente-krokante seranoham-truffel roomsaus |
Gerechten per restaurant 24 april
Restaurant | Gerecht |
DeLoft | Sucade steak van rund, zoete aardappel crème, spitskool en een rode wijnsaus |
Sur Place | Tournedos’ van kabeljauw met een crunch van peterselie op een aardappelgratin met daarlangs een asperge salade en een witte wijn botersaus |
Bonaparte | Huisgemaakte aspergebrioche met roerbak asperges, serranoham en beurre blanc |
Kwartelenmarkt 11 op 3 | Kalfsstoofvlees met Boekendse asperges en een saus van eekhoorntjesbrood en gebakken groente |
De Witte @De Graanbeurs | Een salade van gerookte zalm, verse asperges en mozzarella op een sneetje molenaarsbrood |
Wilhelmina | Gestoofde kalfssukade met daarbij kalfsjus, truffelschuim, doperwtencrème en geconfijte aardappel |
Tante Toer | Ikan Bali: verschillende soorten vis in Bali saus, geserveerd met rijst en atjar. |
Brasserie | Echte Venlose zwarte kip met rijst en perzik |
Restaurant | Gerecht |
BLVD | Duo van kabeljauw & gamba, geserveerd met een gele curry, noedels en seizoensgroenten |
Niej Jork | Speenvarkenfilet met een Mosterd-Honingsaus. |
Bruxelles | Huisgemaakte quiche met asperge, prei en ham |
Grenswerk | Langzaam gegaarde lamsschouder met doperwtenprak en honing / tijmjus |
Boca | Traditionele Portugese risotto met wilde gamba’s |
Mad Piano’s | Saté van de haas, met nasi kuning een een oosterse boemboe |
Gouden Tijger | Kleine tijgerburger van rund met cheddar en spek, geserveerd met een handje zoete aardappelfrietjes met truffelmayo |
Beej Wim @SIX | Rundercarpaccio met sushi rijst en een torpedo garnaal |
Vains | Courgette rolls gevuld met shiitake, truffel, tauge en geserveerd met een truffel mayonaise. |
Gerechten per restaurant, vorige editie
Restaurant | Gerecht |
Vains | Rendang met gestoomde kokosrijst, salade van taugé en snijboon met geroosterde kokos en kroepoek. |
DeLoft | Eendeborst op een bedje van spitskool en zoete aardappel crème, saus van blauwe bessen en een krokantje van schorseneren. |
Central | Langzaam gegaard buikspek met een traditionele Indonesische rendang saus. |
Boca | Nog niet bekend |
BeejWim | Healthy Hot Lips, Garnalen met een lichte crisp, lichtzoete chilisaus met een combinatie van dagverse groente. |
De Werf | Zalm met hollandaise saus, sojabonen en aardappel. |
Restaurant | Gerecht |
Bonaparte | Gebakken wildzwijnmedaillons met mosterdjus, groente en een en een aardappeltaartje. |
De Witte | Procureur met gebakken krieltjes en coleslaw. |
Wilhelmina | Sous vide gegaarde varkensfilet geserveerd met madeirajus, bereidingen van knolselderij en rauw gemarineerde witlof. |
Tante Toer | Huisgemaakte kipsaté met rijst en atjar. |
Brasserie | Huisgemaakte zwarte kip met rijst en perzik |
BLVD | Poke Bowl met Sashimi tonijn, ingelegde rode kool, mais, wortel, komkommer, taugé, bosui, radijs, soja sesam dressing, chili mayo, nori kruiden, sesam, krokante ui. |
Niej Jork | Pizzetta pulled chicken meatlover, coleslaw, radijs, swirl van BBQ saus en crispy onion. |
De Luif | Beef tataki, Thaise lak, zoetzure groenten, wasabi mayonaise, koriander cress |